TERKINI
Mail Instagram Pinterest RSS
Mega Menu
  • Anything

    These are widget areas. You can put anything you want in here.

    Mail Instagram Pinterest RSS

Kenapa awak pilih saya?Kenapa awak memilih saya, sedangkan awak tahu saya orang biasa.
Sungguh saya tak sebanding dengan awak
Bolehkah saya tahu alasannya?

Saya orang yang tak BERHARTA kenapa awak menerima saya?


- “dan nikahkanlah orang orang yang sendirian diantara kamu,dan orang orang yang layak berkahwin diantara hamba sahayamu yang perempuan. Jika mereka miskin Dia akan memampukan mereka dengan rezekiNya,dan ALLAH Maha luas pemberianNya dan Maha Mengetahui (QS An-Nur 32)

Harta kita adalah anak anak kita kelak,dan ALLAH selalu menepati janjiNya.


Saya adalah wanita yang tak berkedudukan kenapa awak menerima saya?

Kerana saya bertawakal kepada ALLAH sesuai dengan FirmanNya-

 "barang siapa yang bertawakal kepada ALLAH,Dia akan mengadakan dirinya jalan keluar, dan memberi rezeki padanya tak disangka sangka,dan barang siapa bertawakal kepada ALLAH maka Dia akan mencukupinya,sesungguhnya ALLAH melaksanakan urusan yang dikehendakiNya, sesungguhnya ALLAH telah mengadakan ketentuan pada tiap tiap sesuatu" (QS.At Thalaq 2-3)

Saya orang yang tidak CANTIK kenapa awak menerima saya?

Saya memahami ALLAH tidak memandang rupa manusia kenapa saya harus melampaui hal itu?

"Sesungguhnya ALLAH tidak memandang rupa kamu,tidak juga harta kamu TAPI ALLAH Melihat pada hati dan amalan kamu" (HR Muslim)

Kecantikan dan ketampanan anugrah ALLAH dan saya juga bukan lelaki yang tampan. Jadilah orang TAWADDUK dan sederhana, serta mampu menerima kekurangan atau kelebihan masing – masing.

Yang terpenting saya menerimamu kerana agama yang ada pada awak. Saya ikhlas menikahi awak dan menerima apa seadanya. Ketahuilah nama kita sudah disandingkan dilangit ALLAH, Syukur saya panjatkan semoga awak menjadi isteri solehah untuk saya.

“Barang siapa yang diberikan isteri yang solehah sesungguhnya dia telah diberikan pertolongan untuk meraih separuh dari agamanya, kemudian hendaklah bertaqwa untuk separuh yang lain (HR Tabrani dan Hakim)”